KALENDER

uw gepersonaliseerde bladwijzer op 11 - 12 - 18 - 19 augustus 2007
Tijdens de boekenweek van 11 tot en met 19 augustus is er voor de bezoekers een extra actractie.
Op 11/12/18/19 augustus van 14 tot 18 uur is er de mogelijkheid om uw eigen gepersonaliseerde bladwijzer te laten ontwerpen door de proffesionele boekbinder Hugo Dawyndt. Deze persoon heeft trouwens een collectie van niet minder dan 25.000 (!) bladwijzers waarvan er enkele tentoongesteld zijn. Een uniek kans voor "boekenwormen".
14 en 15 augustus: Houtdraaiers op bezoek
Houtdraaiers demonstreren tijdens dit weekend hun ambachtelijke talenten met hout. Op diverse standen zijn hun bekwaamheden en kunstwerken te bewonderen.
Voor de liefhebbers is er zelfs mogelijkheid tot het aankopen van ter plaatste gemaakte creaties.

Tijdens dit weekend laten wij eveneens iedere (betalende ) bezoeker proeven van een glaasje Ierse whiskey . (niet cumuleerbaar met andere acties of reducties)
van zaterdag 11 tot en met zondag 19 augustus 2007: Boekendorp
Tijdens deze periode worden er meer dan 25.000 nieuwe en tweedehandsboeken aangeboden aan ongeloofelijke dumpingprijzen. Ook kinderboeken en artis-historia reeksen worden aan spotprijzen verkocht.
Voor de verzamelaars zijn er ook postkaarten e.a. te koop.
Door het overgrote aanbod is er dagelijks een nieuwe toelevering voorzien zodat zelf op de laatste dag pareltjes gevonden kunnen worden.

Naast een gevarieerd aanbod aan boeken, vindt u er ook talrijke postkaartjes en affiches.

Wij voorzien ook hapjes en drankjes
Halloween: van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november
Het openluchtmuseum ondergaat een metamorfose en maakt gebruik van deze traditie om tijdens deze periode rondleidingen te verzorgen waarin de bezoeker alles te weten komt over geloof,bijgeloof, uitdrukkingen en legenden met betrekking tot alle onheil zoals vrijdag de dertiende,de zwarte kat, onder een ladder lopen, enz......

Een educatief programme belicht de heksenjacht in West Vlaanderen en waarom deze in hier zo hevig was.

Er is eveneens een wedstrijd ...........in de multimediazaal krijgen de bezoekers doorlopend 25 beklijvende filmfragementen te zien uit de meeste spectaculaire griezel en horrofilms .(zonder expliciete beelden)
Wie de de filmtitels kan raden van de fragmenten gaat met een mooie prijs naar huis !

nog andere activiteiten zijn gepland ........meer nieuws in augustus !
Kerstdorp: van 8 tot en met 30 december
Het openluchtmuseum gaat terug naar overgrootmoeders tijd en tovert het dorp volledig in de kerstfeer van vroeger.
Hier kan je horen,zien en proeven hoe kerstmis gevierd werd van de middeleeuwen tot begin 20 ste eeuw. verwacht geen lounge muziek en knipperende kerstlichtjes, maar wel minestrelen, lithurgische en gregoriaanse gezangen in een kader van kaarsen, fakkels en olielampjes.
De smaakpappilen worden eveneens onderdompeld met nostaligische hapjes.
Iedereen die eveens op zoek is naar een origineel en authentiek kerstcadeau zal dit hier in volledige exclusiviteit vinden.
Groepen en busmaatschappijen worden verzocht tijdig te reserveren.

Meer informatie volgt nog in september !
© Envinyatar - version 2.5